Spel en Bewegen 4-8 jaar

De cursus Spel en Bewegen voor kinderen van 4-8 jaar is een speciaal uur voor kinderen die willen bewegen. Bewegen in een kleine groep is vaak voldoende om deze kinderen over de drempel te helpen. Ze krijgen weer plezier in bewegen en in het spelen met andere kinderen. Ook kan het de eerste aanzet zijn tot het beoefenen van een sport.

Elke les heeft een thema. Deze wordt op verschillende manieren aangeboden met zowel groot als klein materiaal en van makkelijk naar moeilijk. Zo worden ze op een veilige en leuke manier gestimuleerd om ervaring op te doen en plezier te beleven aan het thema. Bewegen is ook belangrijk omdat kinderen hun energie hierin kwijt kunnen. Al hebben de meeste speelzalen en scholen een dagelijks gymnastiek half uurtje, voor veel kinderen mag dat wel wat meer zijn!
De belangrijkste meerwaarde van een groepsles is dat kinderen samen met andere kinderen bewegen. Ze leren samen te spelen en rekening met elkaar te houden. Ook kan het een opstap zijn voor een sportclub.
Een kind dat eenmaal boven aan een klimrek is gekomen, heeft niet alleen gemerkt dat het lukt, maar ook dat het leuk kan zijn. Uw kind kan onder veilige omstandigheden moeilijke dingen proberen. Uw kind zal het daarna vaker proberen en meer vertrouwen in zichzelf krijgen.

Wilt u meer informatie over de cursus of wilt u uw kind aanmelden voor de cursus, vul dan het formulier in onder het kopje aanmelden.